New Libreoffice Impress MCQ Questions in Hindi for CCC Exam March 2020 (New Syllabus)

New Libreoffice Impress MCQ Questions in Hindi for CCC Exam March 2020 (New Syllabus): You all know that CCC paper is going to be in March 2020, and this CCC paper will be one of the new syllabus. So today we have brought for you some important questions of LibreOffice Impress.

By reading the question of these LibreOffice Impress, you can do all the questions of LibreOffice Impress in your exam. And this is also the question which is being asked again and again in Triple C exam. Therefore, you should read all these questions carefully.
CCC LibreOffice important questions are given below.

Libreoffice Impress MCQ Questions for CCC Exam March 2020

libreoffice impress question for ccc exam march 2020, ccc exam march 2020, ccc paper march 2020, libreoffice impress, libre office impress mcq,

Q. 1. Libreoffice impress किस तरह का Program है?
A) स्प्रेडशीट
B) वर्ड प्रोसेसिंग
C) प्रेजेंटेशन
D) इनमें से कोई नहीं

Right Answer: c)

Q. 2. Libreoffice Impress में बने Presentation का By Default क्या बनता हैं?
A) Shw 1
B) Slide1
C) Presentation1
D) Untitled1

Right Answer: d)

Q. 3. LibreOffice Impress में निम्न में से किस फाइल का प्रारूप नहीं लगा सकते?
A) जेपीईजी (JPEG)
B) एच टी एम एल (HTML)
C) जी आई एफ (GIF)
D) डब्लू ए वी। (WAV)

Right Answer: b)

Q. 4. LibreOffice impress के प्रस्तुतीकरण में प्रतिरूप slide को जोड़ने के लिए Shortcut key की होती है?
A) Ctrl + x
B) Ctrl + N
C) Ctrl + M
D) None

Right Answer: d)

Q. 5. Libreoffice impress में Previous Slide पर जाने की Shortcut key क्या है?
A) Alt + Page up
B) Page up
C) Ctrl + Page up
D) Home

Right Answer: b)

Q. 6. Libreoffice Impress में Macros नामक कमांड किस मेनू में पाई जाती है?
A) Insert
B) slide
C) Tools
D) None

Right Answer: c)

Q. 7. Libreoffice Impress में Save की हुई फाइल कौनसे एक्सटेंशन के साथ सेव होती है?
A) .ist
B) .odt
C) .ods
D) .odp

Right Answer: d)

Q. 8. LIbreoffice Impress किस तरह का प्रोग्राम है?
A) स्प्रेडशीट
B) वर्ड प्रोसेसिंग
C) प्रेजेंटेशन
D) इनमें से कोई नहीं

Right Answer: c)

Q. 9. Libreoffice Impress में Maximum Font साइज हैं?
A) 96
B) 999.9
C) 72
D) 300

Right Answer: b)

Q. 10. Libreoffice Impress मैं Master Handout कमांड किस मेनू में पाए जाते हैं?
A) Style
B) Format
C) View
D) Insert

Right Answer: c)

Q. 11. LibreOffice Impress मैं न्यूनतम है zoom साइज कितना है?
A) 5%
B) 15%
C) 10%
D) 20%

Right Answer: a)

Read:👉 LibreOffice Writer New Question

Read:👉 Libreoffice Calc Questions

Read:👉 Email Related CCC Questions

Read:👉 CCC Important Questions

अगर आपको यह प्रश्न अच्छे लगे तो, कृपया नीचे कमेंट बॉक्स में जरूर बताएं :)
धन्यवाद!

Comments

Popular posts from this blog

CCC New Syllabus True and False Questions in Hindi | True and False Question for CCC Exam March 2020

10+ Most Libreoffice Writer MCQs with Online Test in Hindi (CCC Exam March 2020)